Main content

SKINCEUTICALS HUDVÅRDSINGREDIENSER

Utforska ingredienserna i våra hudvårdsprodukter. Läs om våra ingredienser från baicalin till vitamin E och upptäck hur var och en arbetar för att förbättra specifika hudtillstånd.

SKINCEUTICALS HUDVÅRDSINGREDIENSER

Utforska ingredienserna i våra hudvårdsprodukter. Läs om våra ingredienser från baicalin till vitamin E och upptäck hur var och en arbetar för att förbättra specifika hudtillstånd.

ALFABETISK ORDNING

ALGAE EXTRACTS (ALGEXTRAKT)

Alger avser en enkel grupp vattenlevande organismer som kan utföra fotosyntesen. Inom hudvård har vissa algextrakt visat sig ha mjukgörande och lugnande effekt och kunna tillföra en mängd olika näringsämnen till huden.
Findes i: Daily Moisture

AZELAIC ACID (AZELAINSYRA)

Azelainsyra är en mångsidig hudvårdsingrediens som har visat sig ha antioxidant- och andra gynnsamma egenskaper. Azelainsyra kan hjälpa till att förbättra synligheten av missfärgningar, klarhet och andra ojämnheter i huden.
Findes i: Phyto A+ Brightening Treatment

BAICALIN

Flavonoid-antioxidanten baicalin utvinns från rötterna av praktfrossörten och är en kraftfull antioxidant med lugnande egenskaper som har visat sig bidra till att skydda huden mot miljöpåfrestningar.
Finns i: Resveratrol B E

BLUEBERRY EXTRACT (BLÅBÄRSEXTRAKT)

Blåbärsextrakt är ett extrakt med en antioxidanteffekt som stärker hudens matris och motverkar uppkomst av rynkor.
Finns i: A.G.E. Interrupter Advanced, A.G.E. Eye Complex

CERAMIDES (CERAMIDER)

Ceramider är vaxartade lipidmolekyler som finns naturligt i hudens yttersta lager, stratum corneum, och dessa spelar en viktig roll i barriärfunktionen hos hudens lipider. Ceramider samverkar för att hjälpa till att öka hudens återfuktning och främja en optimal barriärfunktion. SkinCeuticals ceramider är syntetiskt framtagna för att vara bioidentiska med hudens naturliga ceramider.
Finns i: Triple Lipid Restore 2:4:2


CUCUMBER EXTRACT (GURKEXTRAKT)

Detta extrakt från gurka innehåller C-vitamin och aminosyror som är kända för att hjälpa till att ge näring, återfukta och lugna huden.
Finns i: Phyto Corrective Gel, Phyto Corrective Mask

CITRIC ACID (CITRONSYRA)

En alfahydroxisyra av naturligt usprung SOM hjälper till att stimulera cellförnyelsen för att exfoliera huden. Finns även naturligt i citrusfrukter.
Finns i: Blemish + Age Defense


E-VITAMIN (ALPHA-TOKOFEROL)

Denna kraftfulla antioxidant är en potent form av E-vitamin, och den kan extraheras syntetiskt eller utvinnas naturligt från en rad olika livsmedel, till exempel vegetabiliska oljor. Alfa-tokoferol är en källa till E-vitamin som spelar en viktig roll för att neutralisera fria radikaler, återfukta huden och förbättra förekomsten av synligt åldrande.
Finns i: C E Ferulic®, Resveratrol B E, Daily Moisture

FETTSYRA

Fettsyra finns naturligt i en mängd olika animaliska och vegetabiliska källor, inklusive fisk, frön och nötter, och hjälper till att bevara hudlipidernas struktur för att optimera dess totala lipidbalans. SkinCeuticals använder endast vegetabiliska källor till fettsyra i sina formulas.
Finns i: Triple Lipid Restore 2:4:2

FERULIC ACID (FERULINSYRA)

Ferulinsyra neutraliserar fria radikaler och kompletterar de antioxidativa fördelarna hos C- och E-vitamin för att ge synliga antiageing-fördelar. Denna kraftfulla antioxidant finns i cellväggarna på växter som vete, ris, jordnötter, apelsiner och äpplen.
Finns i: C E Ferulic®, AOX+ Eye Gel, Serum 10,Silymarin CF, Phloretin CF®

GLAUCINE (GLAUCIN)

Glaucin utvinns ur den gula vallmoväxten och är en alkaloidförening som spelar en viktig roll för huden, bland annat genoma att bidra till att bibehååla huden i god kondotion mot synliga ålderstecken, ge huden ett hälsosamt och ungdomligt utseende.
Finns i:Tripeptide-R Neck Repair

GLYCERIN

Denna kraftfulla fuktgivande ingrediens har vattenbindande egenskaper som hjälper till att ge intensiv återfuktning. SkinCeuticals använder endast vegetabiliska glycerinkällor i sina formulas.
Finns i:Blemish + Age Cleanser, Clarifying Clay Masque

GLYCOLIC ACID (GLYKOLSYRA)

Glykolsyra hyllas som den gyllene normen inom kemisk exfoliering och är den minsta AHA-syran (alfahydroxisyran). Denna kraftfulla ingrediens är känd för sin förmåga att ge en jämn exfoliering av huden genom att hjälpa till att främja cellförnyelsen för att förbättra utseendet på fina linjer, hudtextur, hudton och lyster. Glykolsyra är en effektiv ingrediens för olika hudtillstånd, inklusive matt hud, ojämn textur och hudton, samt blemmor.
Finns i: Glycolic Renewal Cleanser, Glycolic 10 Renew Overnight, Blemish + Age Defense, Blemish + Age Cleanser

HYALURONSYRA

Hyaluronsyra är en utmärk fuktgivare när den appliceras på huden. En kraftfull fuktgivare som ger långvarig återfuktning och förbättrar hudens textur.
Finns i: H.A. Intensifier, Hydrating B5 Gel, Retexturing Activator, Phyto Corrective Gel, Hydrating B5 Mask, Phyto Corrective Mask, Antioxidant Lip Repair

HYDROXYETHYL UREA

Denna fuktighetsbevarande ingrediens framställs syntetiskt och hjälper till att fylla på och bevara hudens fuktnivåer. Förutom sin kraftfulla fuktgivande förmåga bidrar den också till att stimulera cellförnyelsen på hudytan.
Finns i: Retexturing Activator

HEPES

Denna syntetiskt framställda syra aktiverar naturliga enzymer i huden för att hjälpa till att bryta bindningarna som binder döda hudceller till ytan, för att ge en jämn exfoliering.
Finns i: Retexturing Activator, Simply CleanKOMBUCHA

Denna ingrediens av naturligt ursprung är en biprodukt från tejäsningsprocessen som är känd för att mjukgöra huden och ge den en strålande lyster.
Finns i: Retexturing Activator

L-ASKORBINSYRA (C-VITAMIN)

C-vitamin (l-askorbinsyra) finns naturligt i frukt och grönsaker och hyllas för sina kraftfulla antioxidantegenskaper. I sin rena form hjälper c-vitaminet till att neutralisera fria radikaler för att skydda mot oxidativ stress och ger synliga antiageing-fördelar. SkinCeuticals C-vitamin-antioxidanter passar alla hudtyper och har en strikt sammansättning för ökad effektivitet, absorption och stabilitet.
Finns i: C E Ferulic®, AOX+ Eye Gel, Serum 10, Silymarin CF, Phloretin CF®

LHA (KAPROLOYLSALICYLSYRA)

Lipohydroxisyran är ett derivat av salicylsyra och hjälper till att stimulera cellförnyelsen genom riktad exfoliering. Den har också visat sig avsvälla porer och förfina hudytan.
Finns i: Blemish + Age Defense, Blemish + Age Cleanser, Blemish + Age Toner


NATURAL CHOLESTEROL (NATURLIGT KOLESTEROL)

Kolesterol finns naturligt i kroppen och är en av de viktigaste lipiderna som finns i huden. Denna ingrediens är i hudvårdsprodukter som appliceras på huden känd för att stimulera hudens barriärfunktion hos åldrande hud. SkinCeuticals naturliga kolesterol framställs genom rening och isolering av ullvax.
Finns i: Triple Lipid Restore 2:4:2

NIACINAMIDE (VITAMIN B3)

Niacinamid är också känt som vitamin B3 och är ett vattenlösligt vitamin som finns naturligt i jäst, kött, fisk, mjölk, ägg, gröna grönsaker, bönor och spannmålskorn. Applicering av niacinamid, en form av vitamin B3, på huden har visat sig stärka hudens fuktbarriär och minska förekomsten av pigmenteringar och fläckar.
Finns i: Discoloration Defense Serum, Advanced Brightening UV Defense SPF50, A.G.E. Interrupter Advanced

OLIVE LEAF EXTRACT (OLIVBLADSEXTRAKT)

Detta mjukgörande växtextrakt utvinns ur olivblad och är rikt på antioxidanter. Extraktets fuktgivande egenskaper gör att det har en välgörande effekt på torra hudtyper.
Finns i: Phyto Corrective Gel, Phyto Corrective Mask

OPTISKA LJUSSPRIDARE

Optiska ljusspridare är utformade för att reflektera och omdirigera ljus och hjälper till att sprida ljuset jämnt över en yta. Inom hudvård sprider optiska ljusspridare ljuset för att hjälpa till att minimera förekomsten av ojämnheter i huden eller ojämn hudton runt ögonen.
Finns i: A.G.E. Eye Complex

PHLORETIN (FLORETIN)

Floretin är en kraftfull antioxidant som effektivt skyddar mot miljöskador som orsakas av fria radikaler och samtidigt minskar tecken på pigmenteringar och förbättrar hudtonen över lag. Floretin ingår i SkinCeuticals Phloretin CF, Phloretin CF Gel och AOX+ Eye, och dess fördelar stärks av de andra antioxidanterna i dessa formuleringar.
Finns i: Phloretin CF®, AOX+ Eye Gel

PHYTIC ACID (FYTINSYRA)

Denna effektiva ingrediens finns naturligt i baljväxter och frön och har dubbel verkan; Den har både en exfolierande och uppklarande effekt på huden. Den hjälper till att motverka de negativa effekterna av yttre faktorer som kan orsaka matthet och ökar istället hudens klarhet och lyster.
Finns i: Glycolic 10 Renew Overnight, Glycolic Renewal Cleanser

PHYTOSPHINGOSINE (FYTOSFINGOSIN)

Detta ceramidderivat bidrar till att stimulera hudens naturliga återhämtningsprocess.
Finns i: A.G.E. Interrupter

PROXYLANE™

Denna patenterade molekyl utvinns från bok genom en grön kemiprocess som också är miljöeffektiv och hjälper till att stödja hudens matris och boosta hudens fuktnivå.
Finns i: A.G.E. Interrupter, A.G.E. Eye Complex, H.A. Intensifier, A.G.E. Interrupter Advanced

PURPLE RICE EXTRACT (LILA RISEXTRAKT)

Lila risextrakt kommer från oryza sativa, en rissort från Kina, och hjälper till att bevara hyaluronsyrainnehållet i huden.
Finns i: H.A. Intensifier


RESVERATROL

Resveratrol är känt som "the longevity molecule" och utvinns från vindruvsskal, blåbär, hallon och olika växter, till exempel trampört. Molekylen är känd för sina kraftfulla antioxidativa egenskaper och antiageing-effekt som bland annat att stärka hudens naturliga antioxidativa försvarssystem som hjälper till att neutralisera fria radikaler.
Finns i: Resveratrol B E

RETINOL

Retinol är en form av A-vitamin (retinolsyra) som kliniskt dokumenterat hjälper till att förbättra utseendet på åldrande hud. Retinol har visat sig hjälpa till att förbättra ojämn hudton, främja cellförnyelsen på hudytan och förbättra förekomsten av fina linjer och rynkor.
Finns i: Retinol 0.3, Retinol 0.5, Retinol 1.0, Tripeptide-R Neck Repair

SALICYLSYRA

Salicylsyra är en effektiv ingrediens för dig med fet och aknebenägen hud samt andra hudproblem. Denna betahydroxisyra hjälper till att exfoliera huden och förfina porerna.
Finns i: Blemish + Age Defense , Blemish + Age Toner, Blemish + Age Clenaser, Silymarin CF

SILYMARIN

Silymarin är en kraftfull, naturligt utvunnen hudvårdsingrediens som har antioxiderande egenskaper och den har visat sig minska lipidperoxidationen, som kan spridas i orenheter.
Finns i: Silymarin CF

THYME EXTRACT (TIMJANEXTRAKT)

Detta växtextrakt finns naturligt i timjanväxtens blad och blomma och är rikt på tymol som är känt för sina lugnande egenskaper.
Finns i: Phyto Corrective Mask, Phyto Corrective Gel,Phyto A+ Brightening Treatment, Phyto Corrective Essence Mist

TITANIUM DIOXIDE (TITANDIOXID)

Titandioxid är en mineral som används som ett mineraliskt UV-filter. Detta UV-filter hjälper till att skydda mot UV-strålning genom att bilda en film på huden som reflekterar strålningen.
Finns i: Mineral Radiance UV Defense SPF 50

TRANEXAMIC ACID (TRANEXAMSYRA)

Tranexamsyra används ofta inom dermatologi för att motverka pigmenteringar på huden och är en kraftfull ingrediens som är känd för sin förmåga att förbättra utseendet på pigmenteringar.
Finns i: Discoloration Defense

TRANSLUCENT COLOR SPHERES (GENOMSKINLIGA FÄRGSFÄRER)

Denna boostade teknologi av järnoxidsfärer och förstärker hudens naturliga hudton och lyster samtidigt som den ger en universell färgnyans som passar de flesta hudtoner.
Finns i: Mineral Radiance UV Defense SPF 50

TRI-PEPTIDE (TRIPEPTID)

Peptider är föreningar som består av två eller flera länkade aminosyror. Antalet aminosyror som ingår i en peptid avgör om det är en dipeptid (två peptider), tripeptid (tre peptider) eller fler.
Finns i: Tripeptide-R Neck Repair


VITAMIN B5

Detta essentiella näringsämne, som även kallas pantotensyra, finns naturligt i lax, avokado, solrosfrön, broccoli med mera. Vitamin B5 bidrar till att stimulera hudens naturliga återhämtningprocess. SkinCeuticals använder endast vegetabiliska källor till vitamin B5 i sina formulas.
Finns i: Hydrating B5 Gel, Hydrating B5 Mask

Orientation message
For the best experience, please turn your device