Main content

PROFESSIONELLA BEHANBDLINGAR

Som nummer ett bland medicinsk-estetiska hudvårdsmärken världen över* menar vi att en kombination av skräddarsydd, målriktad hudvård och professionella behandlingar kan hjälpa med att bevara hudens välmående. Resultatet är en synlig förbättring av hudens välmående och tillstånd, samt en minskning av synligheten av fina linjer och andra ålderstecken.

På SkinCeuticals kan vi hjälpa dig med bägge delar. Du hittar skönhetskliniker landet runt som erbjuder professionella behandlingar, som kan kombineras med avancerad hudvård från SkinCeuticals.

*Source: Kline & Company Global Professional Skincare 2022 report series, manufacturers’ sales in medical care channel for FY2022

En kvinna ligger med slutna ogon, omgiven av hander som håller på att ge henne olika skonhetsbehandlingar.


Ett bord dar kirurgiska instrument, sminkborstar och en SkinCeuticals Skinlab-produkt noggrant placeras.

HITTA DIN NÄRMASTE
EXPERT

ETT STORT UTBUD AV PROFESSIONELLA BEHANDLINGAR PÅ KLINIKER

I nästan 40 år har SkinCeuticals forskat inom hudvård och utvecklat teknologier och nyskapande hudvårdsprodukter, som hjälper med att främja hudens välmående och minska synligheten av ålderstecken.

Med vår fleråriga expertis och forskning har vi varit med till att utbilda och undervisa hudexperter, som genom professionella behandlingar och verkningsfulla hudvårdsprodukter skapar de bästa förutsättningarna för en strålande hud.

Du kan läsa mer om olika typer av professionella behandlingar och hur du med SkinCeuticals hudvårdsprodukter kan skapa en kompletterande och målinriktad hudvårdsrutin.

En kvinna sitter på ett behandlingsbord medan en lakare injicerar en skonhetsbehandling i hennes kake.

DERMAL FILLERS

Dermal fillers är en produkt med en gel-liknande konsistens som injiceras i huden för att tillfälligt fylla ut fina linjer och förbättra utseendet av fyllighet och jämnhet i ansiktet.

Det är en av de mest använda produkterna för att förbättra utseendet av fyllighet i ansiktet. Dermal fillers används främst för att fylla ut fina linjer, förbättra utseendet av fyllighet i läpparna och framhäva ansiktskonturer.

Där professionella behandlingar med neurotoxiner hjälper med att jämna ut fina linjer orsakade av muskelrörelser, förbättrar dermal fillers den fyllighet som saknas på grund av hudens naturliga åldrandeprocess.

Det finns flera olika sorters dermal fillers. Om du vill lära dig mer om hur dermal fillers tillämpas på en klinik, använd vår funktion för att hitta en klinik nära dig.

En kvinna sitter på ett behandlingsbord medan en kirurg forbereder en spruta for anvandning.

NEUROTOXINER

Neurotoxiner är en muskelavslappnande och gör att muskelaktiviteten går ner där produkten injiceras. En injektions verkan kan variera beroende på området som vårdas, och det kan därför vara nödvändigt att upprepa neurotoxin-behandling för att behålla de önskade resultaten.

Skönhetsbehandlingar med neurotoxiner minskar synligheten av rynkor i ansiktet som orsakas av muskelrörelser, till exempel skrattrynkor, bekymmersrynkor och nedåtvända mungipor.

Det finns flera olika neurotoxiner på marknaden och skillnaden dem emellan ligger i formulan. Du bör alltid konsultera med en hudexpert för att avgöra vilken neurotoxin-behandling som är den rätta för dig, och hur du kan upprätthålla resultaten med en hudvårdsrutin hemma.

Om du är intresserad av att lära dig mer om hur neurotoxiner tillämpas på en klinik, använd vår funktion för att hitta en klinik nära dig.
Narbild av en kvinna från sidan, barande skyddsglasogon, genomgår laserbehandling.

IPL-BEHANDLING

IPL-behandling är en metod för att minska förekomsten av rynkor, fina linjer, pigmentförändringar, synliga blodkärl, rodnad och hårförlust. IPL står för Intense Pulsed Light och är en teknologi som genom högintensivt pulserande ljus förbättrar hudens allmänna utseende och jämnhet.

IPL-behandling specificeras till det område du finner problematiskt. Ljusvågornas energi utvecklas till värme när den träffar det önskade området. Värmen förstör elementet i huden och lämnar huden med ett jämnare utseende.

IPL-behandlingen minskar tryggt och effektivt synligheten av pigmentering, som orsakats av både solskador och åldrande.

Resultaten är ofta synliga redan efter det första användningen, men det rekommenderas att upprepa IPL-behandlingen för att uppnå bästa möjliga resultat. Kontakta din hudvårdsexpert om du vill veta mer om IPL-behandling utförd på kliniker.
En leende kvinna ligger på en soffa medan en lakare utfor en ansiktsbehandling.

MEDICINSK ANSIKTSBEHANDLING

En medicinsk ansiktsbehandling följer samma vanliga steg som en klassisk spa-ansiktsbehandling: Ansiktsrengöring, exfoliering och en fuktkräm. Den medicinska ansiktsbehandling avskiljer sig genom att inkludera medicinska hudvårdsprodukter.

Ansiktsbehandlingen kan anpassas till din huds särskilda behov och vara ett komplement till dermal fillers och behandling med IPL. Beroende på vilken ansiktsbehandling som utförs kan tiden den tar att genomföra variera. Efter proceduren bör du också fortsätta med den återhämtningsprocess och de produkter som din hudexpert har angett.

Medicinsk ansiktsbehandling kan inriktas mot att behandla en bredd av hudtillstånd, vilket gör den lämplig för många människor. Kontakta en hudvårdsexpert och få skräddarsydd medicinsk ansiktsbehandling som utförs på en klinik.
En kvinnas panna ar i fokus, medan en lakare forsiktigt, med ett instrument i ena handen, håller hennes huvud stilla.

MIKRODERMABRASION

En mikrodermabrasion är en mild form av peeling som exfolierar det övre hudlagret. Mikrodermabrasion kan minska synligheten av orenheter, fina linjer och rynkor, samt reducera synligheten av ärr och porer.

Mikrodermabrasion utförs med hjälp av ett handhållet instrument med ett särskilt munstycke som består av mikrokristaller. Vid mikrodermabrasion poleras huden försiktigt, vilket avlägsnar döda hudceller, upplöser tilltäppta porer och förbättrar hudens yta. Resultatet är en strålande hud som framstår som len, mjuk och välmående.

Mikrodermabrasion mildare karaktär gör den väl ägnad för alla hudtyper, men vi rekommenderar alltid att du konsulterar en hudexpert först. Den kan vara ett alternativ till exempelvis en kemisk peeling som i regel använder syror.

När du undergår mikrodermabrasion på en klinik bör du konsultera hudexperten om den bästa hudvårdsrutinen både före och efter behandlingen. Om du vill läsa mer om hur mikrodermabrasion utförs på en klinik, använd vår funktion för att hitta en klinik nära dig.
En kvinna ses från sidan medan en lakare utfor en ansiktsbehandling med en specialiserad apparat.

MICRONEEDLING

Microneedling är en procedur där pyttesmå nålar förs in i huden med hjälp av ett handhållet instrument med ett munstycke beståendes av fina nålar.

Microneedling-behandling minskar synligheten av fina linjer, rynkor, pigmentering och grov hudtextur. Microneedling-behandling fungerar genom att den bryter igenom hudens övre lager för att orsaka en kontrollerad skada på huden, som förbättrar den cellulära förnyelsen i huden.

Efter behandlingen kan huden ha tendens till rodnad och följande dagar kännas torr. Under återhämtningen kan du därför med fördel använda hudvårdsprodukter som lugnar huden. Du bör alltid konsultera med en hudexpert som kan skräddarsy en professionell behandling, som passar dig och din huds tillstånd. Om du är intresserad i att lära dig mer om hur microneedling utförs på kliniker, använd vår funktion för att hitta en hudexpert nära dig.
en kvinna får en ansiktsbehandling

ICKE-ABLATIV LASER

En icke-ablativ laserbehandling är för dig som gärna vill förbättra hudens textur. Denna form av laserbehandling genererar värme under huden för att inducera en kontrollerad sårläkningsreaktion, utan att skada hudytan.

Motsatt till ablativ laserbehandling tränger icke-ablativ laserbehandling inte igenom hudytan, och orsakar därför ett mindre ingrepp. Det betyder likaledes att återhämtningstiden är betydligt kortare.

Laserbehandlingen främjar den cellulära förnyelsen i huden och det efterföljande resultatet är en förbättring av hudens textur, som upplevs len, mjuk och jämnare.

En icke-ablativ laserbehandling minskar fina linjer, ytliga ärr och existerande porer. Kontakta din hudvårdsexpert och hör om dina möjligheter för en icke-ablativ laserbehandling utförd på en klinik.
En kvinna klammer en droppe skonhetsprodukt på sin fingertopp

RETINOIDER

Professionell behandlingmed retinoider främjar den cellulära förnyelsen i huden. Retinoid-behandling är väl ägnad för hud med tendens till orenheter, synliga ålderstecken och solskador.

Retinoider är en grupp hudvårdsingredienser som innehåller A-vitamin och derivat av den. Denna ingrediensgrupp stimulerar hudens översta lager, vilket kan minska synligheten av ytliga ärr och fina linjer. Eftersom det främjar hudförnyelsen stimuleras likaledes tillverkningen av nya blodkärl, som kan bidra till en jämnare hudton.

Det rekommenderas att helt undvika solens strålar, eller att använda en hudvårdsprodukt med högt solskydd, när du använder retinoider. Vi rekommenderar alltid att du pratar med en hudexpert på en klinik som kan skräddarsy en hudvårdsrutin åt dig och din hud.
En elektrisk apparat som anvands under en skonhetsbehandling for huden.

KROPPSKONTURERING

Kroppskonturering är en form av behandling till kroppsformning, utan ingrepp. Det finns flera olika teknologier och lösningar som kan framhäva, uppstrama eller korrigera din figur utan användning av kirurgi.

Kroppskonturering är för dig som exempelvis vill bli av med ihärdiga fettdepåer, eller som efter viktnedgång upplever lös hud. Det är en behandling som kan innebära både fettminskning och uppstramande av huden.

Den mesta kroppsformningsbehandling som är icke-kirurgisk ger permanenta resultat, om din vikt hålls stabil.

Flera behandlingstillfällen kan behövas allt efter ditt önskade resultat, men vi rekommenderar alltid en inledande konsultation av en hudexpert, om du är intresserad av att veta mer om kroppskonturering utförd på klinik. Tillsammans kan ni hitta den rätta behandlingen för kroppskonturering och vilken hudvård som passar bäst före och efter.
En kvinna ligger avslappnad med slutna ogon och får en ansiktsbehandling.

KEMISK PEELING

En professionellt utförd kemisk peeling är för dig som vill öka hudens lyster och välmående. Det finns kemisk peeling i flera olika styrkor och som verkningsfull minskar synligheten av ytliga ärr och solskador.

Denna behandling med kemisk peeling är framtagen för att exfoliera huden i olika grader, beroende på hudens tillstånd. Gemensamt för all kemisk peeling är att huden stimuleras till att främja den cellulära förnyelsen.

Behandling med kemisk peeling hjälper med att exfoliera det översta lagret av döda hudceller, lösa upp tilltäppta porer, utjämna fina linjer och minska orenheter. Resultatet är en silkeslen hud som framstår som jämnare och med förnyad lyster.

Återhämtningsprocessen efter den kemiska peelingen kan med fördel kompletteras med hudvård. Hitta en klinik i närheten av dig och kontakta en av våra hudexperter idag. Tillsammans tar ni fram en anpassad kemisk peeling-behandling för dig och din hud.

Om du vill lära dig mer om kemisk peeling utförd på klinik, använd vår funktion för att hitta en klinik nära dig.

HUDVÅRD EFTER PROFESSIONELLA BEHANDLINGAR

Efter professionell vård är det en fördel att använda en hudvårdsrutin som passar dig och din huds tillstånd. Det kompletterar resultaten av behandlingarna och förbättrar hudens allmänna utseende.

Kombinationen av en målinriktad och verkningsfull hudvårdsrutin hemma och professionell behandling på kliniker, skapar de bästa förutsättningarna för ett synligt förbättrat hudtillstånd och en välmående hud. Denna kombination kallar vi integrerad hudvård.

På SkinCeuticals erbjuder vi hudvård som kan användas före och efter den professionella behandlingen, samt för vardagligt bruk. I samarbete med dig guidar våra hudexperter dig till den rätta professionella behandlingen och hudvården hemma.

Tre flaskor med essens från SkinCeuticals ar estetiskt forskjutna från varandra.

HUDVÅRDSRUTIN EFTER PROFESSIONELLA BEHANDLINGAR

Upptäck SkinCeuticals produkter som kan användas efter professionell behandling.

Orientation message
For the best experience, please turn your device