Main content

Ett samtal med Sofia Richie Grainge och Dr. Mamina: Uppnå hudvårdsmål genom integrerad hudvård

Läs mer om SkinCeuticals integrerade hudvård och följ med Sofia Richie Grainge under varje steg på hennes integrerade hudvårdsresa från konsultation till hemmarutin.
29 feb 2024


Artikelöversikt

  • Sofia Richie Grainge har använt SkinCeuticals produkter sedan tonåren då hon sökte dermatologisk rådgivning för hudproblem som akne och dermatit.
  • Dr. Mamina rekommenderar användning av SkinCeuticals C E Ferulic antioxidantserum som skyddar mot miljöpåverkan och ger en jämnare hudton för en strålande hud.
  • Dr. Mamina rekommenderar en kemisk peeling för hudens textur och ton som modellen och designern Sofia kan använda i sin hudvårdsrutin.
  • Som ett komplement till behandlingsresultaten på kliniken rekommenderar Dr. Mamina The Sofia Bundle, som innehåller C E Ferulic med patenterad antioxidantteknik.

Som modell, influencer på sociala medier, uppkommande designer och dotter till musiklegenden Lionel Richie är Sofia Richie Grainge van att stå i rampljuset. (Hela världen fick 2023 uppleva varje detalj av hennes lyxiga bröllop med Elliott Grainge på franska rivieran.) Sofia hade en önskan om att ta resultaten av sin hudvårdsrutin till nästa nivå och därför träffade hon hudläkaren Dr. Mamina Turegano för att lära sig mer om SkinCeuticals integrerade hudvårdsfilosofi och få sin första kemiska peeling någonsin.

Konsultationen

En fördjupad konsultation som inkluderar en utvärdering av huden är ett av de viktigaste stegen när man utforskar en professionell behandling eller procedur. Det är viktigt att experten förstår patientens bekymmer och mål så att han eller hon kan förklara fördelarna och eventuella andra överväganden som är förknippade med en viss behandling.


Corrective moisturizers

SOFIA RICHIE GRAINGE: Jag är så glad över att få träffa dig och få ta del av dina åsikter om allt som har med huden att göra. Jag har så många frågor!

DR. MAMINA: Jag med, Sofia. Jag svarar gärna på dina frågor och berättar mer om SkinCeuticals.

GRAINGE: Jag har kämpat med hudproblem hela livet och besökte en dermatolog för första gången redan när jag var 13 år. Det var faktiskt min pappas idé att jag skulle lära mig mer om min hud och hur man tar hand om den. Faktum är att min första dermatolog rekommenderade SkinCeuticals, så det har funnits i min rutin sedan dess eftersom produkterna har fungerat för mig.

DR. MAMINA: Det låter jättebra. Alla ska känna att de kan ta hand om sin hud, redan i ung ålder.

GRAINGE: Jag har haft en hudvårdsrutin så länge jag kan minnas, men jag tror att allt handlar om regelbundenhet. När tycker du att det är lämpligt att börja använda en hudvårdsrutin?

DR. MAMINA: Jag får den frågan ganska ofta och tror att rätt tidpunkt är när man börjar märka av förändringar. Det kan vara innan eller under tonåren då en skonsam rengöring, återfuktande creme och solskydd borde räcka. När man har fyllt tjugo år kan man börja titta på problemfokuserad eller anti-ageing-hudvård.

Corrective moisturizers

RICHIE GRAINGE: Jag gick till den här dermatologen på grund av min akne under tonåren som lugnade sig lite efter att jag fyllt 20 år. Men för ungefär ett år sedan började jag få dermatit-besvär. Jag jobbar mer så kanske är det makeupborstarna eller olika produkter som jag experimenterar med. De kommer också vid övergången mellan årstiderna. Mitt problemområde är runt munnen, och alla mina utslag uppstår vanligtvis här. Av någon anledning har jag också fått utslag på tinningarna, något jag aldrig haft tidigare.

DR. MAMINA: Dermatit kan ha många olika orsaker. När du berättar om att du får utslagnär du använder olika produkter och när vädret växlar låter det som om din hud är lite känsligare än vanligt – och det är helt normalt. Eventuella förändringar, som olika produkter eller väderförändringar, kan vara en chock för huden och påverka hudbarriären. Detta kan göra huden känslig för annat och orenheter kan uppstå.

RICHIE GRAINGE: Min hud är väldigt torr men samtidigt fet, något som är väldigt förvirrande. Jag fått olika råd som att använda fler produkter och använda färre produkter, och jag anser personligen att "less is more" här.

DR. MAMINA: Varje gång någon berättar för mig att de har problem med irritation säger jag till dem att tona ner hudvården och hålla rutinen superenkel. Använd bara en skonsam rengöring och fuktcreme. Satsa på en enkel rutin tills huden återhämtar sig och lägg sedan långsamt till dina övriga produkter igen.

RICHIE GRAINGE: Jag har även några ärr från min akne under tonåren. Finns det några produkter som du skulle kunna rekommendera till mig? Jag är alltid öppen för att prova nya saker.

DR. MAMINA: Jag är ett stort fan av SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2:4:2 som får huden att se vårdad och återfuktad ut. Det är en underbar creme som matchar förhållandet mellan lipider i din hudbarriär – specifikt kolesterol, ceramider och fettsyror. Den kommer verkligen att fungera för att stärka din hudbarriär. Den förbättrar även fina linjer och textur och har visat sig minska synligheten på porer med 44 % efter 8 veckor.

RICHIE GRAINGE: Det visste jag inte. Den kommer jag att prova.

DR. MAMINA: Det är också väldigt viktigt att använda solskydd varje dag, även om du inte är utomhus. Med konsekvent daglig användning hjälper du till att förebygga accelererade ålderstecken som mörka fläckar och rynkor. Naturligtvis har solskydd en extra bonus då den hjälper till att förebygga hudcancer.

RICHIE GRAINGE: Jag har läst att SPF kan ha fantastiska åldersförebyggande fördelar.


Corrective moisturizers

DR. MAMINA: Ja, det stämmer! Vill du göra mer för att stärka hudens lyster än skonsam rengöring, fuktcreme och solskydd, så rekommenderar jag definitivt att du använder ett antioxidantserum på morgonen. En av de mest potenta antioxidanterna är C-vitamin, och SkinCeuticals har ett av de bästa serumen. Den heter C E Ferulic.

RICHIE GRAINGE: Jag älskar verkligen C E Ferulic. Det är min favoritprodukt.

DR. MAMINA: C E Ferulic arbetar tillsammans med ditt solskydd för att motverka påverkan som orsakas av miljömässiga faktorer såsom UV-strålning, föroreningar, cigarettrök och allt annat som kan påverka hudbarriären. Den motverkar även uppkomsten av fina linjer och rynkor. På ytlig nivå hjälper den till att jämna hudtonen för en klar och strålande hud.

RICHIE GRAINGE: Skulle du säga att den är passar för personer med känslig hud?

DR. MAMINA: Ja, den orsakar inte utslag eller uppblossning. Du behöver bara använda några droppar och följa upp med solskydd på morgonen.

RICHIE GRAINGE: Vilken professionell behandling skulle du rekommendera för min hud?

DR. MAMINA: Eftersom du är ung tror jag att en kemisk peeling skulle vara bra att börja med. Du har ju även känslig hud så jag skulle hålla mig på den skonsamma sidan. Den SkinCeuticals-peeling som jag tror skulle passa dig heter Gel Peel GL. Den kombinerar glycolic- och lactic acids för att exfoliera ytceller , verka utjämnande på fina linjer och rynkor, förbättra pigmentering, minska irritation och återfukta huden. Den tar alltså itu med akne och de olika problem du har tagit upp.

RICHIE GRAINGE: Kommer det att hjälpa mina akneärr?

DR. MAMINA: Kemisk peeling hjälper till att förbättra hudens textur, och det gäller även akneärr. Peelingen hjälper också mot pigmentering, fina linjer och rynkor.

RICHIE GRAINGE: Vad spännande det låter ... det här blir jättebra! Jag har aldrig gjort en kemisk peeling tidigare så jag vet inte vad jag kan förvänta mig. Vad kan jag göra före behandlingen för att verkligen få bästa resultat?

DR. MAMINA: En produkt jag skulle rekommendera att du använder före din peeling är Cell Cycle Catalyst. Den hjälper till att påskynda förnyelsen av hudceller. Den hjälper också huden att absorbera peelingen bättre samtidigt som den gör andra bra saker, som exempelvis att förbättra fina linjer och verka utjämnande på huden. Den andra produkten jag vill att du ska använda dagligen är C E Ferulic. Förutom att den hjälper till att skydda huden mot miljömässiga påverkningar ser den också till att förbereda huden.

RICHIE GRAINGE: Du är ju dermatolog och måste ha provat tusentals produkter. Varför gillar du just SkinCeuticals?

DR. MAMINA: En av anledningarna till att jag och så många andra dermatologer älskar SkinCeuticals är vetenskapen och forskningen bakom deras produkter och ingredienser. Vi vet att dessa ingredienser fungerar, och det är därför vi ser resultat.


Integrerad hudvård

SkinCeuticals anser att nyckeln till långvariga, omfattande hudförbättringsresultat är en kombination av professionella behandlingar och hudvård hemma utformad för att komplettera de resultat som uppnås med behandlingar på kliniken.

DR. MAMINA: SkinCeuticals är pionjärer inom något som kallas integrerad hudvård. Det innebär att deras produkter är utvecklade för att komplettera resultatet och bidra till att minimera återhämtningstiden efter procedurer som laser, peeling, microneedling eller injektioner.

RICHIE GRAINGE: Wow ... så mycket vetenskap! Vilken typ av procedurer?

DR. MAMINA: När du använder SkinCeuticals produkter i samband med kemisk peeling, laser, microneedling och injektioner kompletterar de behandlingarna och kan bidra till ännu bättre resultat. Integrerad hudvård inkluderar även förberedelse av huden för ingrepp. Om en patient till exempel ska göra en kemisk peeling förbereder jag dem med en skonsam exfolierande produkt som Glycolic 10 Renew Overnight för att förbereda huden. Efter peelingen kan de använda C E Ferulic som då verkligen tränger in i huden. Ungefär en vecka efter en peeling kan du lägga till andra produkter som hjälper dig att uppnå dina hudförbättringsmål.

RICHIE GRAINGE: Jag har inte riktigt tänkt på hur man kan få mer valuta för pengarna och ännu bättre resultat genom att kombinera produkter med behandlingar, inte bara göra det ena eller det andra.


Hudvård efter behandling

Rätt hudvårdsrutin hemma är avgörande för att optimera resultaten av alla professionella behandlingar. Din SkinCeuticals-hudvårdsspecialist anpassar din efterbehandlingsrutin efter dina unika hudproblem och mål.


RICHIE GRAINGE: Jag planerar alltid och gillar att vara förberedd. Vad ska jag göra för att ta hand om min hud hemma?

DR. MAMINA: För din dagliga hudvårdsrutin rekommenderar jag att du tvättar ansiktet med Simply Clean gelrengöring. På morgonen applicerar du C E Ferulic på rengjord hud. Sedan är det dags för H.A. Intensifier morgon och kväll. Jag älskar den här produkten eftersom den faktiskt ökar nivån av hyaluronsyra i hudens övre lager med upp till 30%. Huden blir skön, återfuktad och slät.

RICHIE GRAINGE: Perfekt. Fantastiskt.

DR. MAMINA: Därefter återfuktar du med Triple Lipid Restore 2:4:2 för att hjälpa till att stärka hudbarriären och verka jämnande på hudtexturen Varje morgon kompletterar du med Physical Fusion UV Defense SPF 50. Det är en lätt tonad formula som smälter in riktigt bra i huden. Ett annat alternativ är Daily Brightening UV Defense Sunscreen SPF 30. Den hjälper till att skydda huden mot solskador och klarar samtidigt upp.

RICHIE GRAINGE: Låter fantastiskt. Jag behöver verkligen ett bra solskydd.

DR. MAMINA: Jag kommer att kalla den här rutinen ”The Sofia.”

RICHIE GRAINGE: Vad gullig du är, tack!


Watch NowNext: Vilket antioxidantserum är rätt för dig?


Upptäck produkternaOrientation message
For the best experience, please turn your device