Main content

MÖT DR SHELDON PINNELL

SkinCeuticals vetenkapsman Dr. Pinnell förnyade topiska C-vitaminserum med sin forskning. Mer än bara en dermatolog, professor och hudvårdskemist: träffa mannen bakom labbrocken och hör honom förklara sitt banbrytande arbete.

Sheldon Pinnell avled i juli 2013. Hans strävan efter kunskap om och engagemang för hudvetenskap var av största vikt för att etablera SkinCeuticals som antioxidantproffs. Hans arbete kommer att fortsätta att inspirera vår forskning och främja vårt uppdrag, som är att utveckla avancerade hudvårdslösningar med stöd av vetenskap.

Högaktad professor, kollagenkemist och dermatolog.

Sheldon Pinnell var en framstående medlem av Duke University Medical School faculty i nästan 40 år. Han var professor i dermatologi, hade titeln J. Lamar Callaway Professor Emeritus of Dermatology och arbetade även som chef för dermatologi vid Duke University Medical Centre i 15 år. På Duke utbildade han läkare från USA och utomlands både som dermatolog och forskare. Med nästan fyra decenniers erfarenhet av hudcancer, hudsjukdomar och forskning om hudens åldrande publicerade Sheldon Pinnell över 200 vetenskapliga artiklar om topisk C-vitamin, antioxidanter, kollagenkollagen och fotoskador i vetenskapligt granskade dermatologiska tidskrifter.

Utbildning
Sheldon Pinnell tog sin läkarexamen vid Yale University, genomförde sin medicinska praktik vid University of Minnesota Hospital i Minneapolis, Minnesota, och genomförde sin dermatologiska utbildning vid Harvard University och Massachusetts General Hospital i Boston, Massachusetts. Sheldon Pinnell har forskat som kollagenkemist vid både National Institutes of Health i Bethesda, Maryland och Max Planck Institute for Biochemistry i München, Tyskland. Sheldon Pinnell tog sin kandidatexamen i kemi vid Duke University, där han tog examen med högsta betyg.

Patent
Sheldon Pinnells hudforskning gav honom åtta patent under sin karriär. Det viktigaste patentet i SkinCeuticals historia gäller ”A Stable Solution of L-Ascorbic Acid (Vitamin C).” De formuleringsstandarder som beskrivs i denna studie kallas nu Duke Antioxidant-patentet. Ytterligare tre patent har kompletterat Sheldon Pinnells initiala patent, ett för den formulaspecifika appliceringen för att skydda den ingredienskombination som används i Skin Firming Cream och Eye Cream, ett annat för att skydda den kombination som används i SkinCeuticals C+E-hudvårdsprodukter och ett tredje för att skydda den sammansättning som används i SkinCeuticals phloretin-hudvårdsprodukter. Tillsammans utgjorde dessa patent en fast grund för alla SkinCeuticals antioxidantprodukter.

PRISER OCH ERKÄNNANDEN

Som en av vår tids mest respekterade läkare och hudforskare har dr Sheldon Pinnell vunnit otaliga priser och utmärkelser. Bland hans viktigaste utmärkelser:

 • J. Lamar Callaway Professor and Chief Emeritus of Dermatology at Duke University
 • The Best Aesthetic Doctor in North America
 • The Society for Investigative Dermatology, including honorary membership in 2012
 • The Best Doctors in America
 • The International Who’s Who in Medicine
 • Who’s Who in Science and Engineering
 • Who’s Who in America
 • Diplomate of the American Board of Dermatology
 • Member of the American Academy of Dermatology
 • Member of the American Dermatological Association
 • Member of the Society of Investigative Dermatology
 • Member of the Association of American Physicians

Sheldon Pinnells vision var att bygga upp en världsberömd dermatologisk avdelning. Han utsågs till avdelningschef 1982-1997 med djärva strategiska initiativ, bland annat rekrytering av nya läkare och forskare, etablering av nya forskningsområden inom immundermatologi och bindväv samt initiering av nya kliniska insatser inom sårvård, lasermedicin, dermatologisk kirurgi och pediatrisk dermatologi. Hans insatser och de som kommit före och efter honom bidrog till bildandet av den dermatologiska institutionen 2009, högt ansedd idag för innovation och spetskompetens inom forskning, klinisk vård och utbildning.

Pinnell Centre fungerar som ett varaktigt arv av fakulteten, personalen och studenternas uppskattning och tacksamhet till Sheldon Pinnell för hans lojalitet, mentorskap, entusiastiska omfamning av det akademiska livet, intellektuella nyfikenhet och enastående ledarskap som har positionerat Duke Universitys Department of Dermatology som nationell och världsledande.

2013 skapade Duke University School of Medicine and the Department of Dermatology The Sheldon Pinnell Centre for Investigative Dermatology för att hedra Sheldon Pinnells orubbliga engagemang för upptäckten av nya och innovativa metoder för behandling av hudsjukdomar och för att utbilda nästa generations forskare. Inrättandet av Pinnell Center tillhandahåller ett omfattande program för undersökande dermatologi genom stöd till forskare i början av karriären med inledande finansiering, stöd till forskarkollegor efter doktorn, finansiering till innovativa förslag och nya projekt inriktade på överbryggande forskning som leder till nya behandlingar för hudsjukdomar och berikning av forskarvärlden genom regelbundna seminarieserier, utveckling av kärnanläggningar och laboratorier samt stöd till överbryggande och klinisk forskning.

Orientation message
For the best experience, please turn your device